Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια (τηγανέλαια) δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ

Η εταιρεία μας παρευρέθη στην ενημερωτική δράση που διοργανώθηκε απο τον Δήμο Περιστερίου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο άλσος της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Στον Δήμο Περιστερίου έχουν τοποθετηθεί ήδη δώδεκα ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων και πρόκειται να τοποθετηθούν και άλλοι εντός του Ιουνίου, σε εικοσιένα ακόμα σημεία εντός της πόλης. Μπαλόνια, έντυπα φυλλάδια αλλά και ειδικά χωνάκια για την συλλογή του μαγειρεμένου λαδιού δώθηκαν σε πλήθος κόσμου καθώς το ενδιαφέρον του για να ενημερωθούν για τη δράση μας ήταν μεγάλο. Το παρόν έδωσε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης καθώς και η αντιδήμαρχος καθαριότητας κα Mαίρη Τσιώτα Μάρκου.

Τα τηγανέλαια δημιουργούν προβλήματα

Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια (τηγανέλαια) δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον, όταν καταλήγουν στην αποχέτευση:

  • Τα τηγανέλαια ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή το πόσιμο νερό, τα ποτάμια, τις λίμνες, τη θάλασσα και άλλα φυσικά οικοσυστήματα
  • εμποδίζουν την επεξεργασία των λυμάτων και αυξάνουν τις δαπάνες συντήρησης του δικτύου
  • φράζουν τις σωληνώσεις και προκαλούν δυσάρεστες οσμές.