Ληγμένα τρόφιμα

Τα υπολείμματα των τροφών καθώς και τα ληγμένα τρόφιμα είναι από τα πιο σημαντικά απόβλητα που παράγονται σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ένα σημαντικό βήμα έγινε με την καινούργια νομοθεσία για τα απόβλητα (4819/2021) η οποία επιβάλλει στις βιομηχανίες τα υλικά αυτά να μην καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αλλά να προωθούνται για ζωοτροφή ή για την παραγωγή ενέργειας ή λιπάσματος.

Συνεργαζόμαστε με μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων, σούπερ μάρκετ, εισαγωγικές και εμπορικές εταιρείες παραλαμβάνοντας τα ακατάλληλα υλικά τους από ολόκληρη την Ελλάδα.

Από το 2020, εντάξαμε στη γραμμή παραγωγής μας ένα μοναδικό πρωτοποριακό αυτόματο μηχάνημα αποσυσκευασίας (δυναμικότητας 20 τόνων /ώρα στερεών και υγρών) για τη διαχείριση των ληγμένων τροφίμων.

Παράλληλα, στη μονάδα μας στον Ασπρόπυργο, έχουμε εγκαταστήσει πιστοποιημένο σύστημα καταγραφής της αποθήκευσης και της καταστροφής των αποβλήτων για τη διασφάλιση των συνεργατών μας, παρέχοντας αποδεικτικά των εργασιών που πραγματοποιούμε.

Τρόπος Διαχείρισης

Τα προϊόντα εισάγονται στο μηχάνημα το οποίο διαχωρίζει το προϊόν από τα υλικά συσκευασίας είτε πρόκειται για χαρτί είτε για πλαστικό ή μέταλλο ή αλουμίνιο ή για γυαλί ή ακόμα και για κάψουλες του καφέ. Στη συνέχεια τα υλικά συσκευασίας προωθούνται για ανακύκλωση ή για παραγωγή RDF (καύσιμη ύλη για τσιμεντοβιομηχανίες). Το δε προϊόν διοχετεύεται σε δύο σιλό 70tn και προωθείται με βυτιοφόρα σε συνεργαζόμενες μονάδες βιοαερίου για την παραγωγή ενέργειας.

Υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία και το zero waste, κανένα από τα υλικά που παραλαμβάνουμε δεν καταλήγει στο ΧΥΤΑ . Όλα ανακυκλώνονται, προωθούνται για ζωοτροφές ή για την παραγωγή ενέργειας!

Το 2021 ευαισθητοποιημένοι καθώς είμαστε από τη σπατάλη τροφίμων που παρατηρείται, γίναμε μέλη της «Συμμαχίας για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων», προσπαθώντας με
την εμπειρία μας να βοηθήσουμε στο μεγάλο αυτό όραμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες