Η Εταιρία

Γνωρίστε μας

Το 2011 η οικογένεια CHIRICO ανέλαβε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση και ίδρυσε την εταιρεία FARGECO HELLAS, η οποία δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον
κλάδο των αποβλήτων, των ζωικών υποπροϊόντων και των τηγανέλαιων.

Έχοντας ως όραμα να δημιουργήσει ένα πιο καθαρό και πιο ασφαλές περιβάλλον για τις επόμενες γενιές, οδηγήθηκε στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της καθώς και στη συνεχή έρευνα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ανακαλύψει καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Η αγάπη για το περιβάλλον, η εμπειρία και η αξιοπιστία συνέβαλαν στην ανοδική πορεία της εταιρείας.

Η ιστορία μας

Η FARGECO HELLAS, η οποία πλέον δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια στον κλάδο, ξεκίνησε από τα Λεχαινά της Ηλείας το 2011 με τη λειτουργία μονάδας παραγωγής ζωικής μεταποιημένης πρωτεΐνης και λίπους και έκανε αισθητή την παρουσία της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα, επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην Αττική ιδρύοντας μονάδα ενδιάμεσου χειρισμού στον Ασπρόπυργο.

  • Το 2018 μεταφέρει τη μονάδα της σε μεγαλύτερο χώρο, στη θέση Στέρνα Χατζή, όπου η γραμμή παραγωγής αποτελείται από σύγχρονα μηχανήματα τα οποία αλλάζουν και τον
    τρόπο διαχείρισης.
  • Το 2020 ως ένθερμος υποστηρικτής της «κυκλικής οικονομίας» και του «zero waste», προχώρησε στη συνεργασία με μεγάλες μονάδες βιοαερίου και με αυτόν τον τρόπο όλα τα απόβλητα που παραλαμβάνονται οδηγούνται κυρίως για ανακύκλωση ή για παραγωγή ενέργειας.
  • Το 2021 απόκτησε την έγκριση για τη διαχείριση των περισσότερων μη επικίνδυνων αποβλήτων, στοχεύοντας έτσι σε καινούργιες σύγχρονες γραμμές παραγωγής στη δεύτερη μονάδα που απόκτησε στον Ασπρόπυργο. Επιπλέον, εγκατέστησε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής κρεατάλευρων στην Τρίπολη Αρκαδίας, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2022.
  • Τον Οκτώβριο του 2021 γίνεται μέλος της «Συμμαχίας για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων» προσπαθώντας με την εμπειρία της να συμβάλλει στο μεγάλο αυτό όραμα.

Η FARGECO HELLAS, μέσω της συνεχούς καινοτομίας, έχει ως στόχο να γίνει πρωτοπόρος στην αγορά και να βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση που χρειάζονται με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιήσεις